عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای با تاکید بر اینکه درباره استمرار محدودیت‌های اعمالی در دسترسی به اینستاگرام و واتساپ فعلا تصمیم‌گیری نشده است، گفت: از نظر من چنانچه اینستاگرام و واتساپ قرارداد و تفاهمنامه‌ای امضا کنند و شروط جمهوری اسلامی ایران را بپذیرند و متعهد به پذیرش مسوولیت شوند، منعی برای فعالیت آنها وجود نخواهد داشت. مهدی باقری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه «اعمال محدودیت در دسترسی به اینترنت و همچنین برخی پیام‌رسان‌ها و نرم‌افزارها با تصمیم کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای نبوده است» اظهار کرد: به لحاظ قانونی هر نهاد و کمیته‌ای مسوولیت خاص خودش را دارد؛ کارکرد کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای ناظر به مسائل دائمی و در راستای سلسله روندها و روال‌های مربوط به قانونگذاری در تشخیص و تعیین مصادیق است.
وی افزود: شورای امنیت ملی و شورای امنیت کشور نسبت به مسائل جاری و اجرایی تصمیم‌گیری می‌کنند و تصمیمات آنها از جنس قانونگذاری‌های دائمی و تعیین مصداق نیست؛ این شوراها در مواردی نظیر آنچه این روزها اتفاق افتاده، تصمیم‌گیری می‌کنند و تصمیمات آنها نیز فوق تصمیمات مجلس است.
این عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است محدودیت‌های اعمالی در دسترسی به نرم‌افزارهای اینستاگرام و واتساپ همچنان ادامه داشته باشد؟ تاکید کرد: من از اینکه کسی گفته باشد- بعد از بازگشتن به شرایط عادی قصدی برای جلوگیری از فعالیت این نرم‌افزارها وجود دارد یا اینکه کسی ادعا کرده باشد که همچنان اجازه فعالیت به این نرم‌افزارها داده خواهد شد، بی‌اطلاع هستم؛ در این مورد فعلا تصمیم‌گیری نشده و از هیچ نهاد، کمیسیون، کمیته و فردی نشنیده‌ایم که در این زمینه تصمیمی گرفته باشند.
باقری در ادامه با تاکید بر اینکه در تصمیمات ملی تمام جوانب باید لحاظ شود، گفت: نه از طرفی راضی هستیم که به کسب‌و‌کار کسی لطمه‌ای وارد شود و نه از طرفی راضی هستیم که به بهانه کسب‌و‌کار، اغتشاش‌گران از فرصت اینترنت استفاده کنند و به جان و مال مردم و بیت‌المال لطمه بزنند؛ قطعا کسی حتی کسب‌و‌کارش درگیر فضای مجازی است نیز راضی نیست که بدون هیچ جرمی و به خاطر تحریک اوباش، عزیزان و اعضای خانواده‌اش کشته شود.
باقری در پایان با بیان اینکه «بعد از بازگشت شرایط به حالت عادی گذشته به صورت مشروط، برای ادامه فعالیت اینستاگرام و واتساپ منعی وجود ندارد»، گفت: از نظر من چنانچه اینستاگرام و واتساپ قرارداد و تفاهمنامه‌ای امضا کنند و شروط جمهوری اسلامی ایران را بپذیرند و متعهد به پذیرش مسوولیت شوند، منعی برای فعالیت آنها وجود نخواهد داشت.

جهان صنعت