رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه برای سال آینده برنامه صادراتی فرش دستباف ایرانی بیش از ۱۵۰ میلیون دلار است، گفت: برای حفظ کیفیت و جایگاه صادراتی فرش دستباف ایرانی در دنیا، ناچاریم از مواد اولیه مرغوب خارجی استفاده کنیم. فرحناز رافع در حاشیه افتتاح بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه نباید برای صنعت فرش آیه یاس بخوانیم، اظهار کرد: کارهای بزرگی در حوزه صنعت فرش انجام شده که مهمترین اقدام، این است که قالیبافان و مشاغل جانبی از جمله رنگرزان، رفوگران، طراحان و ... می توانند با شماره گیری کد دستوری #۳۱۰۰۰*۶۶۵۵* برای دریافت کارت بیمه درمان، تکمیلی، عمر یا پکیج کامل بیمه ایران به عنوان حامی قالی ایران ثبت نام کنند.

 

تلاش برای پوشش

صددرصدی قالیبافان

وی با بیان اینکه ۲۵ میلیون تومان تسهیلات توسط بانک قرض الحسنه مهر، ۵ میلیون تومان به مدت سه سال برای بیمه و ۲۰ میلیون تومان به صورت تسهیلات اعتباری برای خرید مواد اولیه یا معیشتی فعالان حوزه فرش تخصیص می یابد، توضیح داد: از سال ۸۸ تا امروز بیمه جدیدی برای قالیبافان نداشتیم، اما امسال سهمیه ۴۶۰ هزار بیمه را از صندوق عشایر و روستایی دریافت کرده ایم و همچنین موضوعات درمان و تکمیلی از بیمه ایران گرفته شده است. رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار نفر نام مورد تایید سازمان های استانی و اتحادیه ها تشکل های استانی قرار گرفته اند و آنها در مسیر صدور کارت بیمه هستند. وی ادامه داد: برای پوشش ۱۰۰ درصدی قالیبافان اقدام کرده ایم و تاکنون برای تمام اسامی ارسال شده، اقدام لازم صورت گرفته است، همچنین دو هفته دیگر نیز مهلت نام نویسی فعالان حوزه فرش در این سامانه تمدید شده تا علاقه مندان به دریافت بیمه درمان یا عشایر ثبت نام کنند.

رافع، درباره آسیب برند فرش دستباف ایران، تصریح کرد: فرش دستباف ایران هیچ گاه درگیر آسیب نخواهد شد، چراکه از لحاظ کیفیت همواره بی بدیل است، اما برای جلوگیری از اینکه بقیه کشورها از برند فرش ایران استفاده نکنند، از سوی حوزه فرش کمیته امداد امام (ره) علامت نشان جمعی فرش به صورت آزمایشی با نام «نشان جمعی احسان» رونمایی شد، همچنین مرکز ملی فرش ایران این علامت تاییدی را با همکاری قوه قضاییه و وزارت دادگستری دریافت کرد و شرکت معتبر کره ای و سازمان وایپو در ژنو علامت تاییدیه فرش دستباف را برای شفاف سازی برند ثبت کرد. وی تصریح کرد: به زودی فرش های گران قیمت ایرانی برای حمایت از این سرمایه ملی صاحب شناسنامه خواهند شد و هر کسی نمی تواند به نام خود این فرش را فروخته و یا صادر کند.

رییس مرکز ملی فرش ایران در ادامه در خصوص قیمت تمام شده بالای فرش دستباف، اظهار کرد: هزینه تمام شده فرش دستباف ایرانی در فرش تجاری بالاست، اما تمهیداتی از قبیل کاهش تعرفه واردات ابریشم از ۲۶ به ۲۰ درصد را در نظر گرفته ایم، البته به دنبال صفر شدن این تعرفه هستیم. به گفته وی، رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش به یک سال و معافیت مالیاتی برای حمایت از تولیدکنندگان و صادرات فرش دستباف از دیگر اقدامات برای کاهش هزینه های تولید فرش است. رافع اضافه کرد: در حوزه اصلاح نژاد دام، بهبود وضعیت مواد اولیه در زنجیره ارزش فرش دستباف به خصوص در زنجیره تامین مواد اولیه اقداماتی انجام شد که به مناسبت دهه فجر کارخانه ای در تبریز با تولید یک تن نخ کلفت باف افتتاح شد و به دنبال این هستیم که از لحاظ کمی و کیفی مواد اولیه مورد نیاز تولید فرش را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تامین کنیم. وی در خصوص میزان تولید پشم در کشور، گفت: برای حفظ کیفیت و جایگاه صادراتی فرش دستباف ایرانی در دنیا، ناچاریم از مواد اولیه مرغوب خارجی استفاده کنیم، اما می توان با کمک بخش های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولید مواد اولیه ایرانی با کیفیت اقدام کنیم تا دیگر ناچار به واردات نباشیم.

 

نگرانی نداریم!

مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی ایران با اعلام حمایت از برپایی نمایشگاه ها در اصفهان، گفت: با وجود شیوع کرونا نگرانی برای برپایی نمایشگاه های تخصصی در سراسر کشور نداریم و سعی می کنیم در سال ۱۴۰۰ با برنامه ای که ارائه داده ایم، با برپایی نمایشگاه های مختلف آن را اجرایی کنیم. حسن زمانی در حاشیه افتتاح بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان، درباره برپایی نمایشگاه ها در شرایط شیوع کرونا به خصوص کرونای انگلیسی در کشور، اظهار کرد: زمانی که مسئولیت نمایشگاه جمهوری اسلامی را پذیرفتم، در نخستین اقدام، با برپایی جلساتی با مسئولان مربوطه ستاد ملی کرونا، توانستیم مجوز برپایی نمایشگاه ها را به صورت تخصصی دریافت کنیم. وی تاکید کرد: با وجود شیوع کرونا جای نگرانی برای برپایی نمایشگاه های تخصصی در سراسر کشور نداریم و سعی می کنیم در سال ۱۴۰۰ با برنامه ای که ارائه داده ایم،  برپایی نمایشگاه های مختلف را اجرایی کنیم.

مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به میزان خسارت بالای شیوع کرونا به صنعت نمایشگاهی کشور، تصریح کردهر متر مربع برپایی نمایشگاه، ۵.۷ روز اشتغالزایی به همراه دارد و باید در نظر گرفت تعطیلی نمایشگاه ها به معنای از دست رفتن اشتغال در کشور است. وی با بیان اینکه با شروع به کار نمایشگاه ۱۵۰ تا ۲۰۰ رسته شغلی فعال می شود، توضیح داد: با برپایی نمایشگاه ها حدود ۵۰ هزار اشتغال مستقیم و با احتساب اشتغال غیرمستقیم در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار شغل ایجاد می شود. زمانی گفت: قطعا با قرار گرفتن صنعت نمایشگاهی در زمره صنایع مطرح کشور، برای سال آینده حرف زیادی برای گفتن خواهیم داشت. وی تاکید کرد: سال آینده هیچ مشکلی برای برگزاری نمایشگاه ها نخواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی جمهوری اسلامی ایران در ادامه درباره برپایی نمایشگاه فرش اصفهان، گفت: در حوزه فرش به داشته هایمان می بالیم و نباید تصمیمات غیرکارشناسی و عجولانه در مورد این صنعت گرفته شود. وی افزود: با تصمیمات اتخاذ شده بعضا صنعت فرش تحت تاثیر قرار می گیرد و به طور قطع بعد از این بازدید در جلساتی با مسئولان مربوطه وزارت صمت، موانعی که بر سر راه صنعت عظیم فرش قرار دارد، را منتقل و برای مرتفع کردن آن تلاش خواهیم کرد. زمانی تاکید کردبا تمام وجود جهت حمایت از برپایی نمایشگاه های اصفهان اعلام آمادگی می کنیم.

 

سلیقه یابی ضعیف

در صنعت فرش

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: متاسفانه سلیقه یابی در صنعت فرش بسیار ضعیف است، در حالیکه باید در کشورهای هدف سلیقه ها شناسایی شود تا براساس نیاز بازار تولید فرش داشته باشیم و از این طریق توسعه صادرات صورت گیرد.حسن قاضی نیز در این نشست اظهار کرد: مشکل اساسی صنعت فرش این است که تعداد زیادی از قالیبافان بیمه نشده بودند که طی یک سال گذشته اقدامات خوبی برای بیمه آنها انجام شده است. وی با بیان اینکه برخی تصمیمات در خصوص بازگشت ارز به صنعت فرش آسیب زده است، گفت: با وجودی که مهلت بازگشت ارز از ۶ ماه به یک سال افزایش یافته، به دنبال حذف این زمان هستیم. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان تاکید کرد: در حوزه فرش و صنایع دستی، به جای ارزآوری، موضوع اشتغال در اولویت است، بنابراین به دنبال لغو دستورالعمل ارزی برای رقابت بافندگان فرش ایرانی با کشورهای دیگر هستیم. وی همچنین، تاکید کرد: متاسفانه سلیقه یابی در صنعت فرش بسیار ضعیف است، در حالیکه باید در کشورهای هدف سلیقه ها شناسایی شود تا براساس نیاز بازار تولید فرش داشته باشیم و از این طریق توسعه صادرات صورت گیرد.