محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به دستاوردهای مهم این شرکت اظهارکرد: آخرین رکورد تولید ماهیانه شرکت فولاد مبارکه در فروردین ماه سال جاری بود که از مرز ۷۰۰ هزار تن گذشت. وی افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته علی‌رغم این که ماه‌های نیمه دوم سال ۳۰ روزه هستند و یک روز کمتر از ماه‌های نیمه اول سال دارند، در مهرماه امسال با افتخار توانستیم رکورد تولید را به بیش از ۷۱۲ هزار تن در ماه برسانیم. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: محدودیت‌های انرژی در زمستان نیز پیش‌بینی می‌شوند اما تلاشگران شرکت فولاد مبارکه تمام توان خود را برای رسیدن به برنامه تولید به کار گرفته تا بتوانند حداکثر تولید را برای تامین نیاز صنایع پایین‌دست، تنظیم بازار و جلوگیری از محدودیت در دیگر واحدهای صنعتی داشته باشند. وی با اشاره به تعدد رکوردزنی‌ها در مهرماه سال جاری اذعان داشت: علی‌رغم وجود محدودیت‌های انرژی در سال جاری، تلاشگران گروه فولاد مبارکه علاوه بر تولید گریدهای جدیدی از محصولات توانستند با تکیه بر خودباروی، رکورد روزانه ۱۴۷ ذوب را در ۵ مهرماه و رکورد روزانه ۱۵۰ ذوب را در ۲۹ مهرماه به صورت پیاپی ثبت کرده و در همین ایام محصول جدید APIX70 که مخصوص خطوط انتقال نفت و گاز است را در مجتمع فولاد سبای فولاد مبارکه تولید کنند که این رکوردها گامی بلند در جهت تحقق شعار جهش تولید و شعار تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها به شمار می‌رود.

مانع‌زدایی دولت برای

تحقق طرح‌های توسعه

صنعت فولاد به ‌عنوان صنعتی مادر و ارز آفرین نقش مهمی در توسعه اقتصادی و صنعتی و همچنین ارزآوری ایفا می‌کند، اما اگر قصد تکمیل چرخه رونق اقتصادی و همچنین رشد اشتغال‌زایی را داشته باشیم، چاره کار در توجه به صنایع پایین ‌دستی است. توجه به صنایع پایین دستی از جمله مواردی است که دولت سیزدهم و وزارت صمت به آن توجه ویژه دارد. ویژگی مهم این طرح‌ها، امکان سنجی درست آن‌هاست و اهداف مختلفی همچون توسعه متوازن و پایدار صنعت فولاد، رفع نیاز صنایع داخلی، ایجاد ارزش افزوده بیشتر در زنجیره تولید محصولات، ایجاد رونق در صنایع پایین ‌دستی، کاهش وابستگی به واردات و ایجاد اشتغال را تحقق می‌بخشد. بدین ترتیب بخشی از محصولات کم‌ارزش صادراتی به محصولاتی با ارزش موردنیاز بازار داخلی تبدیل شده و از واردات آن‌ها و خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد. آنچه بدیهی است ذکر این نکته است که یقینا تکمیل زنجیره تولید از بالاترین نقطه تا محصول نهایی می‌تواند براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای ایران مفید باشد به‌خصوص صنایعی مثل فولادسازی که به‌جای خام فروشی محصولات صنعت فولاد باید با تأمین نیاز صنایع پایین دستی ارزش افزوده بالاتری برای اقتصاد کشورمان مهیا شود.

تأمین مواد اولیه برای لوازم خانگی که ممنوعیت واردات بر آن حاکم شده است، باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان بازار را کنترل کرده و با تولید محصولات داخلی، نیاز کشور را تأمین شود.  پس کشور در ابتدا باید ورق مورد نیاز این صنایع که فولاد مبارکه تولید می‌کند را در اختیار داشته باشد. لازم به ذکر است علی نبوی، رییس هیئت مدیره شرکت فولاد مبارکه نیز تاکید کرده است: دو طرح توسعه‌ای نیز برای فولاد مبارکه وجود دارد که امیدواریم خروجی آن‌ها هرچه زودتر به بازار عرضه شود. بی تردید همراهی و مانع‌زدایی دولت و وزارت صمت در تحقق طرح‌های توسعه شرکت فولاد مبارکه پیش نیازی ضروری برای تامین محصولات فولادی صنایع پایین دست است. فولاد مبارکه همسو با اهداف وزارت صمت و دولت محترم، تامین مواد اولیه صنایع پایین دست را هدف گذاری کرده است. از این رو از وزارت صمت نیز انتظار می‌رود برای تحقق این هدف، با لوازم و پیش نیازهای آن یعنی، تلاش برای اجرای موفق طرح‌های توسعه فولاد مبارکه، پایبند باشد.

رکورد بی نظیر

در صنعت فولاد

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه از شکستن رکورد ذوب‌ریزی روزانه در واحد فولادسازی فولاد مبارکه برای چندمین بار پیاپی در سال جاری خبر داد و گفت: این رکورد بار دیگر با ۱۵۰ ذوب‌ریزی روزانه در ناحیه فولادسازی شکسته شد. غلامرضا سلیمی مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه با بیان این که برای چندمین بار پیاپی رکورد ذوب‌ریزی روزانه در واحد فولادسازی فولاد مبارکه شکسته شد، اظهار کرد: در نخستین روز فروردین ماه امسال رکورد ۱۴۰ ذوب، ششمین روز فروردین، ۱۴۱ ذوب، در ۳۱ فروردین، ۱۴۴ ذوب، در ۳۱ شهریورماه ۱۴۶ ذوب، در ۵ مهر ۱۴۷ ذوب و در ۲۹ مهرماه ۱۴۰۰ موفق شدیم رکورد ۱۵۰ ذوب روزانه را در ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه به ثبت برسانیم.وی در ادامه افزود: وقتی در مورد رکوردشکنی تولید و ۱۵۰ ذوب روزانه صحبت می‌کنیم، یک دنیا حرف پشت این اعداد و کلمات است چراکه برای دستیابی به این رکورد، همه قسمت‌های شرکت فولاد مبارکه در حال حمایت از واحد فولادسازی هستند تا این افتخارات رقم بخورد؛ نقش مواد اولیه با تلاش واحدهای خرید و آهن‌سازی، واحدهای پشتیبانی مانند حمل و نقل، انرژی و سیالات، مدیریت‌های مختلف، واحد کنترل کیفی، پرسنل واحد فولادسازی و بسیاری دیگر از همکاران در چنین رکوردهایی بسیار پررنگ است.

مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: کارکنان فولاد مبارکه در زمینه این رکودشکنی فعل خواستن را صرف کردند و بنده شاهد این موضوع هستم که در روزهای رکوردشکنی در کارگاه همه در حال دویدن و تلاش برای رسیدن به هدف مشخص و مشترک هستند چراکه اولاً به خودباوری رسیده‌اند و دوماً در برنامه‌ریزی‌ها ابتکاراتی را به خرج داده‌اند تا به زودی شاهد رکوردهایی فراتر از رکورد موجود در حوزه تولید باشیم. وی در ادامه اذعان داشت: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته روز به روز در حال بهبود رکوردهای تولید هستیم اما هیچ‌گاه رعایت مسائل ایمنی را فدای سرعت و افزایش تولید نخواهیم کرد چراکه صنعت فولادسازی یک صنعت سرمایه انسانی‌محور بوده و سلامت منابع انسانی برای ما خیلی مهم است. سلیمی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته این اتفاق با همت، انگیزه و دغدغه‌مندی کارکنان صورت گرفت و افتخار این را داریم که اعلام کنیم هم در رکوردهای قبلی و هم در رکورد ۲۹ مهر هیچ حادثه‌ای در روند تولید نداشتیم و این رکودشکنی نشان از هماهنگی و دقت سرمایه‌های انسانی دارد چراکه این مقدار از تولید تنها با جابه‌جایی حدود هزار و ۵۰۰ پاتیل ذوب روزانه قابل تحقق است. وی ابرازداشت: زمینه‌سازی‌های مورد نیاز برای تحقق این رکورد از سال‌های گذشته اتفاق افتاده و توسعه، آموزش نیروی انسانی و بسیاری از موارد دیگر جزو این زمینه‌سازی‌ها بوده است؛ علاوه بر این، تعمیرات نیز نقش به‌سزایی در افزایش میزان تولید روزانه داشته است؛ برنامه‌ریزی و اجرای تعمیرات، تعمیرات نسوز و… از جمله عوامل موفقیت ما بوده که به کمک واحد تعمیرات و با حمایت‌های تعمیرگاه مرکزی شرکت فولاد مبارکه میسر شده است. مدیر ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: محدودیت‌های تولید مانند محدودیت‌های انرژی در تابستان برای ما بسیار ناگوار بود ولی این محدودیت‌ها را به فرصت تبدیل کردیم و تعمیرات سالانه خود را در این زمان انجام دادیم، به همین خاطر تجهیزات ما آماده به کار شده و توانستیم شاهد این رکورد در روزهای واپسین مهرماه باشیم.