اقتصاد بازار: اقتصاد بزرگ اصفهان پویا نیست و برای رسیدن به رشد اقتصادی شتابان نیاز به تغییر نکرش در تعاونی ها داریم.
علی آقامحمدی در همایش تجلیل از فعالان بخش تعاونی استان با اشاره به سند چشم‌انداز 1404 و نقش تعاونی در تحقق این چشم‌انداز، گفت: در چشم‌انداز 1404 توجه ویژه ای به منطقه خاورمیانه شده که در مقابل آن در معادلات جهانی از منطقه جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا به‌صورت یک منطقه واحد استراتژیک نام ‌برده می شود.
وی با بیان طراحی منطقه ادامه داد: ایران در مرکزیت این منطقه قرار دارد و بر اساس پیش‌بینی‌ها این منطقه حداقل تا 2030 میلادی ناامن‌ترین منطقه جهان خواهد بود و ضروری است که بدانیم در چه منطقه‌ای زندگی می کنیم تا هوشیاری برای کنترل آن داشته باشیم، وگرنه در صورت عدم کنترل منطقه، کنترل کشور خود را نیز از دست می‌دهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام این منطقه را دارای 9.5 درصد جمعیت دانست و اظهار داشت: از اینرو سهم تولید ناخالص آن 9 درصد و 7.5 درصد صادرات و 6.4 درصد واردات به دنیا است.
وی افزود: نگاه ما به یک منطقه ساده نیست بلکه به غرب است و برای رسیدن به تکامل باید این نوع نگاه را تغییر دهیم.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه به بررسی وضعیت ایران در منطقه پرداخت و اظهار داشت: از لحاظ سیاسی، امنیتی، علمی و نظامی طبق چشم‌انداز بایستی پیشرفت می کردیم که به لطف خدا صورت گرفت اما در اقتصادی بسیار عقب هستیم و اگر لازم باشد با همین شیب ادامه دهیم در سال 1404 تنها به یک سوم اهداف خود رسیده ایم.
وی رسیدن به رشد 8 درصدی از برنامه ششم توسعه را محقق شدن دو سوم از اهداف دانست و تاکید کرد: جهت دستیابی به اهداف کامل به نرخ رشد 11 درصدی احتیاج داریم.
آقامحمدی با اشاره به رشد متوسط 4.8 درصدی اقتصاد در 40 سال اخیر تصریح کرد: نیازمند تغییر ظرفیت هستیم و اصل 44 و سایر سیاست‌ها به همین منظور برنامه‌ریزی شده بود و به‌طور قطع تعاون حلقه اتصال این تغییر ظرفیت است.
وی با اشاره به عربستان و ترکیه به‌عنوان رقیب ایران در منطقه گفت: اگر اقتصاد راه نیفتد نمی توانیم در سال‌های آتی به مصاف دشمنان منطقه ای خود برویم و از همین رو اقتصاد جهاد است و این تعبیر به همین دلیل از سوی مقام معظم رهبری بیان شده است.

agamohamadiii
این مقام مسئول اقتصاد اصفهان را به اقتصادی بزرگ تعبیر کرد و گفت: اصفهان از نظر پولی و تفکر اقتصادی بستر آماده ای دارد اما جریان پول در این شهر هنوز ایستاست و پویا نیست و این پول سیال است که معجزه می کند.
وی اضافه کرد: دستیابی به رشد اقتصادی شتابان نیاز به تغییر نکرش در تعاونی ها دارد.
وی همچنین اشاره ای به سهم 39 درصدی حقوق‌بگیران خصوصی و 23 درصدی حقوق‌بگیران دولتی کرد و تأکید کرد: 62 درصد جامعه ما برای معیشت به پایان ماه چشم دوخته و 30 درصد مابقی نیز خویش‌فرما هستند که سال هاست اسیر خمودی شده و رشدی تجربه نکرده‌اند وظیفه ماست که برای ایجاد رشد 8 درصدی، کوچک ماندن را عیب دانسته و پیشرفت کردن را ترویج کنیم.
عضو کارگروه اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام بر احیای سند توسعه بخش تعاون تأکید کرد و گفت: موضوع تعاونی‌های فراگیر اجتماعی موضوعی مغفول است که بعضی از ترس نداشتن سیستم رأی‌گیری گسترده در جامعه کنار گذاشته ‌شده است. تعاونی در استان اصفهان پتانسیل رشد بالایی دارد زیرا در 12 رشته صنعتی پیشنهادی دولت، در 7 رشته رتبه اصفهان اول است.
آقامحمدی همچنین اظهار داشت: سند چشم‌انداز علمی باید مدنظر تعاونی ها باشد و مهم‌تر از همه این‌که تعاونی‌ها باید خواسته‌ای مشترک داشته باشند و بزرگان آنها حامی ضعیف‌ترها باشند تا این بخش تضعیف نشود.
وی همچنین اشاره‌ای به 400 هزار میلیارد پروژه نیمه‌تمام دولتی داشت و بیان کرد: بهترین راه در این وضعیت تشکیل تعاونی از سوی پیمانکاران و ایجاد مشارکت جمعی است، کاری که در سایر کشورهای توسعه‌یافته نیز امتحان شده و نتیجه داده است.

رسول زرگرپور نیز در این مراسم اظهار داشت: تشکیل شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولتی اقدامی در راستای دسته‌بندی و کارشناسی مسائل مربوط به حوزه تعاون است. این شورا به طور مستمر و ماهانه با حضور کارشناس بخش خصوصی و افراد مرتبط در بخش دولت برگزار می‌شود.
وی افزود: آنچه که به عنوان نتیجه شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولتی مطرح است، مجموعه‌ای از راهکار های ملی و استانی است که راهکارهای استانی در سطح استان پیاده شده و 85 درصد از برنامه‌ها بعد از انتشار آمار دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به اجرا رسیده است.

ostandar
استاندار اصفهان بیان کرد: همچنین راهکارهای ارائه شده ملی در این شورا، توسط نماینگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.
وی با اشاره به موضوع مطرح در اتاق بازرگانی مرکز با عنوان مالیات ارزش افزوده گفت: با تو جه به مطالعات کارشناسی اتاق بازرگانی در مسئله تعاون استان‌ها، تنها از استان اصفهان نماینده خواسته و این موضوع، بیان‌گر آن است که استان اصفهان نقش به‌سزایی در پیشرفت تعاون کشور دارد.
زرگرپور درباره اهمیت بخش تعاون در کشور خاطرنشان کرد: هیچ مسئله‌ای به اندازه مسئله ی تعاون در قانون اساسی و سیاست‌گذاری‌ها مورد توجه قرار نگرفته و در بررسی‌های انجام شده حدود 25 مانع اساسی در رابطه با بخش تعاون که مربوط به کل کشور است، شناسایی شد‌ه‌اند.

وی پیرامون 25 مانع شناسایی شده در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی گفت: دلیل وجود این موانع، تاکید بر قوانینی است که اجرا نمی‌شود و این مشکل، موضوعی است که به مسئولان این حوزه بر می‌گردد، بنابراین باید کار را اساسی‌تر و همراه با ایده‌ها و فکرهای جدیدتری پیش برد.
استاندار اصفهان بیان کرد: با وجود همه تلاش‌ها، همچنان بخش تعاون استان اصفهان در جایگاه اصلی خود قرار ندارد و بالغ بر 2 هزار واحد از 6 هزار تعاونی استان اصفهان غیر فعال هستند و فعالیتی انجام نمی‌دهند. در این راستا تشکیل کارگروه ارزیابی تعاونی‌ها برای شناسایی و رفع مشکلات آنها پیشنهاد شده است.
وی با اعلام آمادگی برای همکاری در حوزه ی تعاونی‌ها تصریح کرد: با امضای توافق نامه‌ای با وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی آمادگی لازم در زمینه همکاری با حوزه های تعاونی اعلام کرده‌ایم.
زرگرپور تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری گفت: گردشگری هم می‌تواند محور تعاون کشور باشد اما متاسفانه در استان اصفهان، آن‌گونه که شایسته بوده، مورد توجه قرار نگرفته اما می‌توان با حرکت‌های فرهنگی در این مسیر ورود پیدا کرد.

غلام‌علی قادری در مراسم تجلیل از تعاونی‌های برتر و افتتاح متمرکز 76 طرح تعاونی استان اصفهان اظهار داشت: هر ساله در ایام شهریور، جشنواره تجلیل از تعاون‌گران برتر و نمونه استان با هدف ترویج فرهنگ تعاون و تعاون گری و همچنین معرفی الگوهای برتر در دستور کار قرار دارد. امیدوار هستیم چشم‌اندازی مطلوب و مناسب در زمینه بخش تعاون را ارائه دهیم.
وی درباره ی روند برگزاری دهمین جشنواره تعاون در استان اصفهان افزود: از خرداد امسال، اطلاع‌رسانی درباره ثبت‌نام تعاونی‌ها انجام شده و جمعیتی حدود 558 تعاونی در گرایش‌های 5 گانه شامل گرایش‌های اقتصادی و مالی، کارافرینی و اشتغال، مشارکت در توسعه منطقه، صادرات و رفاه اجتماعی شرکت کردند.
مدیرکل تعاون استان اصفهان بیان کرد: پس از برگزاری 13 جلسه داوری و هیئت فنی، در نهایت 7 تعاونی به عنوان تعاونی برتر استانی مشخص و برای برگزیده شدن در زمینه تعاونی برتر و ملی به مجموعه وزارت خانه معرفی شدند که 2 تعاونی از استان اصفهان با عنوان‌های تعاونی نوید نور و تعاونی مصرف ذوب‌آهن انتخاب شدند.
وی با بیان این که امسال مسائل و مشکلات زیادی در حوزه اقتصاد بر جامعه حاکم بوده، گفت: خوشبختانه اتاق تعاون استان اصفهان به عنوان اتاق تعاون برترکشوری و همچنین بانک توسعه ی تعاون استان نیز به عنوان بانک توسعه تعاون برتر کشوری شناخته شد.


قادری با اشاره به وجود رقابت تنگاتنگ میان تعاونی‌ها خاطرنشان کرد: قرار است از هم‌پایه‌های رتبه‌های دوم و همچنین از هر شهرستانی یک تعاونی به عنوان تعاون برتر وعلاوه بر این از یک تعاونی در زمینه گرایش‌های مربوط به حوزه گردشگری با توجه به ظرفیت و بستر اصفهان در این حوزه، تقدیر و قدردانی کنیم.
وی پیرامون افتتاح طرح‌های تعاونی اصفهان گفت: در 5 سال گذشته همواره استان اصفهان از نظر طرح‌های تعاونی دارای رتبه اول یا دوم بوده است. همچنین امسال هم 76 طرح تعاونی در استان اصفهان اجرا شد که امروز به صورت نمادین مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: امتیاز و نقاط مثبت در این حوزه که به لحاظ تعداد تعاونی است، اصفهان دارای رتبه دوم بوده و همچنین از نظر میزان اشتغال‌زایی نیز بالغ بر 33درصد از مجموع اشتغال کشور را در طرح‌های تعاونی به خود اختصاص داده است.
وی با بیان این‌که حدود 75 درصد از سرمایه‌گذاری مجموعه طرح‌های حوزه تعاون توسط اعضا صورت گرفته، گفت: تنها 25 درصد از سرمایه‌گذاری از محل استفاده از تسهیلات بانکی بوده که یک درخشش بسیار خوبی در عرصه تعامل است.