اقتصاد بازار: رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کاریابی‌های بین المللی ایران اظهار داشت: از ابتدای تشکیل دولت تدبیر و امید تاکنون، تنها یک نشست در قالب کمیته ماده ۳۵ تشکیل شده که وظیفه سیاست گذاری در زمینه اعزام نیروی کار به خارج از کشور را بر عهده دارد. مسئولان باید در این خصوص پیگیری های لازم را داشته باشند و تا برنامه ریزی نباشد، کار به جایی نخواهد رسید.
کرباسی به لزوم مطالعه و شناسایی بازارهای نیروپذیر اشاره کرد و گفت: وزارت کار باید مطالعه کند که در حال حاضر چه صنایعی می توانند در خارج از کشور فعالیت داشته باشند، نیروهای کار باید در چه رشته هایی آموزش ببینند و چگونه فرصت استفاده از بازارهای کار بین المللی برای کارجویان فراهم شود.
به گفته وی، در حال حاضر برخی رشته ها مانند پرستاری، پزشکی، مکانیک و IT مورد نیاز و درخواست کشورهای اروپایی و نیروپذیر است ولی از سوی سیاست گذاران کشور هیچگونه برنامه ای برای اعزام کارجویان وجود ندارد.
این مقام مسئول در کاریابی های بین المللی تصریح کرد: از سویی فرصت‌های خوبی برای اشتغال کارجویان ایرانی در کشورهای حاشیه خلیج فارس، آلمان، اتریش و برخی دیگر از کشورهای اروپایی وجود دارد، همچنین زمینه های مناسبی برای اعزام نیروی متقاضی کار به کشورهای اسکاندیناوی وجود دارد.
کرباسی اظهارداشت: وقتی خارجی ها می آیند و متقاضی ورود به صنایع نفت و گاز و خودروسازی کشور ما هستند، ما نیز باید بتوانیم درباره بازارهای کار آن کشورها مطالعه و برنامه ریزی داشته باشیم. در غیر این صورت، زمینه های کار جوانان ایرانی تحصیل کرده در آنسوی مرزها و بازارهای کار بین المللی از دست خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه به عنوان نمونه می توان اقدامات مناسبی را برای اعزام نیروی کار به اتریش و آلمان انجام داد، بیان داشت: در حال حاضر هیچ انگیزه و تلاشی از سوی مسئولان دولتی و به صورت خاص وزارت کار در زمینه فراهم شدن زمینه های اعزام نیروی کار به خارج کشور دیده نمی شود.
وی ادامه داد: وزارت کار باید از فرصت حضور هیات‌های خارجی در ایران استفاده کند و در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد، همچنین دستگاه‌ها را هماهنگی کنند تا به سیاست روشنی در این باره دست پیدا کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر