اقتصادبازار: باید مشخص شود اتاق های مشترک در ساختار اتاق چه نقشی دارند؛این نقش هنوز تعریف نشده است.
مسعود دانشمند ،دبیر کل خانه اقتصاد ایران با بیان این که تا زمانی که اتاق بازرگانی تکلیفش را با شوراها و اتاق های مشترک روشن نکند؛این اتاق ها موفق نخواهند بود؛اظهار داشت:باید مشخص شود اتاق های مشترک در ساختار اتاق چه نقشی دارند؛ این نقش هنوز تعریف نشده است.در نتیجه وقتی اتاق کار خودش را انجام می دهد اتاق ها نیز با توجه به شرایط روز کار خودشان را انجام می دهند و این موضوع باعث شد عملا اتاق ها کارآیی لازم را نداشته باشند.
دانشمند با تاکید بر این که وظیفه اتاق بازرگانی سیاستگذاری است؛تصریح کرد:کار اتاق ها و شوراهای مشترک نیز اجرایی کردن این سیاست هاست.در صورتی که نقش اتاق ها تعریف شده باشد می توانند در توسعه روابط تجاری با کشورهای دیگر تاثیرگذار باشند. افرادی که با یک کشور خاص روابط تجاری دارند می توانند عضو این اتاق ها شوند و از آن ها خدمات دریافت کنند.
وی در پاسخ به این که در شرایط کنونی نیاز به تشکیل اتاق ها و شورای جدید احساس می شود یا خیر؛اظهار داشت: یکی از دلایلی که اتاق های مشترک چندان فعال نیستند؛به شرایط سیاسی ما بر می گردد.ما الان در شرایط تحریم هستیم و روابطمان با دنیا یک روابط منظم و طبیعی نیست ؛بنابراین نمی توان از اتاق های مشترک انتظارات زیادی داشت.
وی با اشاره به شرایط پسا تحریم گفت:بعد از برداشته شدن تحریم ها باید کشورهایی را را که می توانیم با آن ها به لحاظ بازرگانی و صادراتی مناسبات نزدیک داشته باشیم؛شناسائی کنیم و بعد نسبت به تشکیل اتاق و شوراهای مشترک با این کشورها اقدام کنیم.اما به شرط این که اتاق های مشترک نقش چتر پنجم را نداشته باشند.
دانشمند ادامه داد: اتاق ایران باید برای شرایط پسا تحریم ونیز نقش اتاق های مشترک برنامه ریزی کند .برای مثال تمام عملیات اجرایی مرتبط با اسپانیا به اتاق اسپانیا سپرده شود.یعنی امور اجرایی به طور کامل به اتاق های مشترک واگذارشود.البته با این روندی که در پیش داریم و نیز با حذف کارت بازرگانی قطعا تعداد اعضای اتاق بازرگانی افزایش می یابد .باید اعضای جدید را به سمت حضور در اتاق های مشترک هدایت کنیم.