اقتصاد بازار: مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان در خصوص کشف تونلی در زیر مسجد امام (ره) در میدان نقش جهان، گفت: باستانشناسان میراث فرهنگی در حال مطالعه بر روی این تونل هستند و مصالح موجود نیز برای آزمایش و تعیین سن و وضعیت استفاده و کاربری در حال بررسی است.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد بازار روز گذشته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اعلام خبر کشف یک معبر متعلق به دوران صفوی در هنگام مرمت شبستان زمستانی مسجد امام اصفهان، گفت: با توجه به نیاز مرمت بخش شبستان زمستانی این مسجد تاریخی، مرمت گران در حین مرمت جهت رفع خطرات ناشی از رطوبت در این مسجد تاریخی، یک معبر زیرزمینی مسقف را کشف کردند.
فریدون اله یاری گفت: در مرحله اول، کارشناسان این اداره مشغول رفع موانع و آماده سازی این معبر جهت حضور باستان شناسان می باشند تا پس از انجام باستان شناسی های کامل کاربری معبر مشخص شود.
باتوجه به نفوذ رطوبت به بخش هایی از دیواره های این مسجد تاریخی در طی دهه های گذشته، چند تیم از مرمتگران، به مدت دو سال است که با بررسی راه آبه های موجود این مسجد، سعی دارند که احتمال وقوع خطر در این مسجد را به حداقل برسانند.
در این باره فریدون الهیاری به ایسنا گفت: در پی اقداماتی که برای بررسی نم و چگونگی از بین بردن نم ها در مسجد امام(ره) انجام گرفت به یک تونل برخورد کردیم که در حال بررسی آن هستیم.
وی افزود: باستان شناسان میراث فرهنگی در حال مطالعه بر روی این تونل هستند و مصالح موجود نیز برای آزمایش و تعیین سن و وضعیت استفاده و کاربری در حال بررسی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه احتمال می رود این تونل متعلق به دوران صفویه باشد، گفت: البته بررسی ها در مورد این موضوع در حال انجام است و باستان شناسان در حال عملیات باستانشناسی در این محدوده هستند.
الهیاری در خصوص کاوش ها در محدوده میدان نقش جهان و چهلستون که آثار میراثی فراوانی دارد، گفت: محدوده میدان نقش جهان و چهلستون سایت های باستانی هستند و در آن شکی نیست، به همین منظور کنترل و نظارت اداره کل در این محدوده شدید است.
وی تاکید کرد: کاوش براساس فرضیات در این محدوده ها بر اساس اولویت بندی انجام می گیرد و همواره پژوهشگاه میراث در این زمینه نظرات خود را اعلام می کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در محدوده های باستانی اصفهان حرکت های بسیار آرام باستان شناسی انجام شده است تا سازه ها را تا حد امکان به صورت کامل نمایان کنیم، اما پایه برخی سازه ها در حین عملیات ها و یا بر اساس شواهد کشف می شوند.